Regija

Kosovska policija probila se u manastir Banjska i preuzela kontrolu

today25.09.2023

Background
share close

Kosovska policija sinoć se, nakon višesatne žestoke borbe, probila u manastir u selu Banjska te je ponovno uspostavila kontrolu na tom području.

 

 

Nakon što su napadači oklopnim vozilima jučer upali u selo Banjska, sukobili su se s policijom i zabarikadirali u pravoslavnom manastiru.

U operaciji kosovske policije ubijena su trojica napadača, a šestorica su uhićena. Dio uhićenih, tvrdi kosovska policija, pripada terorističkoj organizaciji “Civilna zaštita”.

Kod napadača je pronađena veća količina streljiva, eksploziva, uniformi te logistička oprema. U sukobima je ubijen jedan kosovski policajac.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić optužio je kosovskog premijera Albina Kurtija da je svojim aktivnostima posljednjih mjeseci isprovocirao incidente, a Zapad je prozvao za licemjerje.

– Onima koji misle da će izvršiti najveći pritisak na Srbiju da prizna neovisno Kosovo – sve to i danas što ste radili, ne samo mene nego i cjelokupan srpski narod učvrstilo je u uvjerenju da vam poručimo: Nikada vam nećemo priznati neovisno Kosovo. Možete nas sve pobiti i napraviti što god želite, nikada vam nećemo priznati neovisno Kosovo, nikada Srbija neće priznati neovisno Kosovo, izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

– Osuđujemo ovaj zločinački, teroristički napad. Organizirani kriminal uz političku, financijsku i logističku potporu službenog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi primjenjujemo i čuvamo zakon, štitimo građane i neovisno Kosovo, kazao je kosovski premijer Albin Kurti. 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page