Vijesti

Nevrijeme napravilo kaos u Hrvatskoj: Kupač poginuo u Jadranu, ženu udario grom

today30.08.2023

Background
share close

U nevremenu koje je zahvatilo područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije te Grad Zagreb jedna je osoba ozlijeđena, oštećeno je više krovova kuća i osnovna škola, priopćila je Uprava civilne zaštite Ministarstva. priopćeno je iz Unutarnjih poslova. Na Jadranu je smrtno stradao kupač, a u kampu Slapić u Dugoj Resi od udara groma ozlijeđena je žena.

Pijavica u Sisku

Nevrijeme je u utorak nešto iza 14 sati pogodilo istočni dio sisačkog područja, a najviše je stradalo romsko naselje u kojem je polovica kuća ostala bez krovova, a ukupnu štetu zasad je nemoguće procijeniti.

Od pedesetak kuća, njih 25 ostalo je bez krova, a oštećene su i električne i druge instalacije, rekao je predstavnik Civilne zaštite.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Stanovnici naselja svjedoče o nevremenu koje je u manje od dvadesetak minuta napravilo štetu koju je trenutno nemoguće procijeniti. Kako bi se zaštitili od mogućih novih oborina, mještani su se sami angažirali u postavljanju plastičnih folija na krovove.

Iz Grada Siska navode kako je ovo palanječko naselje, prema riječima mještana, poharala pijavica i za sobom ostavila veliku štetu.

Opis fotografije nije dostupan.

Oštećeni su i stupovi elektromreže, ali nije bilo prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovišta obiteljskih kuća, izvijestio je MUP.

Obaviještene su sve žurne službe i djelatnici HEP-a. Na terenu su načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj sisačke Službe civilne zaštite koji koordiniraju aktivnosti na otklanjanju posljedica. Nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Sramota za školu
U Zagrebu je bilo više dojava građana da je olujni vjetar skinuo limeni krov s Osnovne škole Augusta Harambašića. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu da je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Ženi je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Karlovac i nije u životnoj opasnosti.

Niz pomorskih nesreća
Zbog nevremena koje je u ponedjeljak zahvatilo Hrvatsku zabilježen je niz pomorskih nesreća plovila i slučajeva kupača u opasnim situacijama, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na Malom Lošinju, na plaži “Veli Žal”, nakon spašavanja iz mora, preminula je kupačica, državljanka Austrije koju je s mjesne plaže “Borik” zahvatilo jako jugo.

Iz mora su ga izvukli kupači, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je konstatirala smrt, javlja Hina.

Na području Malog Lošinja zabilježeno je više pomorskih nezgoda plovila, kao i dojava kupača u moru za vrijeme nevremena, kojima su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naredili iskrcavanje.

Na području Novog Vinodolskog spašene su dvije osobe s otočića Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo zaglavili na gumenom madracu, zbog udara jakog južnog vjetra.

Jedrilica bez posade nasukala se na obali kod Dramlja. Nevrijeme na moru izazvalo je probleme i u zadarskom akvatoriju.

Između Vira i Paga mala je barka bez nadzora plutala nošena jakim jugoistočnim vjetrom, nakon čega je Lučka kapetanija Zadar pokrenula akciju spašavanja koja nije dala rezultata te je obustavljena zbog pogoršanja vremenskih uvjeta.

Osim toga, u Svetom Petru na Moru, u mjestu Crvena luka, nasukala se jedrilica bez posade.

Na zadarskom području zabilježena je dojava o državljaninu Slovenije, koji je počeo plivati ​​za jet ski plovilom koje se otrgnulo od vezova. Slovenac je sam doplivao do obale i nije ozlijeđen.

Na području šibenskog arhipelaga također se nasukalo nekoliko poltrona. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otočića Arta Mala.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page