AD

Svijet

Lavrov zaprijetio Moldaviji da će biti “sljedeća žrtva”

today1.12.2023

Background
share close

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zaprijetio Moldaviji usred rata u Ukrajini, za koji Kremlj i dalje tvrdi da ga je izazvao Zapad.

Lavrov je jučer rekao da Moldavija, istočnoeuropska zemlja i bivša sovjetska republika, dovodi sebe u opasnost u želji da se pridruži Europskoj uniji. To je rekao tijekom ministarske konferencije OESS-a.

U lipnju 2022. EU i države članice ponudile su nepokolebljivu potporu Moldaviji i dodijelile joj status kandidata. Potpora je ponovno potvrđena u ožujku ove godine, a EU i članice obećale su da će nastaviti pružati sigurnosnu i gospodarsku potporu Moldaviji na putu prema pristupanju.

“Kozakov memorandum, koji je mogao pouzdano riješiti situaciju u Moldaviji prije 20 godina, jedan je od osujećenih pokušaja rješavanja akutnih problema našeg kontinenta na temelju načela OESS-a”, rekao je Lavrov, prenosi Index.hr.

“U to su vrijeme NATO i EU torpedirali dokument… Zapravo, Moldaviji je suđeno da bude sljedeća žrtva u hibridnom ratu protiv Rusije koji je pokrenuo Zapad.”

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page