Svijet

Lažna uzbuna u avionu Emiratesa, Grčka digla dva borbena aviona F-16

today11.11.2022

Background
share close

ZRAKOPLOV aviokompanije Emirates s 228 putnika i 18 članova posade koji je sinoć poletio iz zračne luke u Ateni za New York morao se vratiti u Atenu “radi kontrole”, ali uzbuna je bila lažna, doznaje se od policijskog izvora.

“Nakon informacija inozemnih vlasti da je u zrakoplovu sumnjiva osoba grčka policija je naredila da se letjelica vrati u međunarodnu zračnu luku Eleftherios Venizelos u Ateni radi kontrole”, rekla je za AFP glasnogovornica grčke policije.

Dignuta dva borbena aviona tipa F-16

Zrakoplov Emiratesa EK-210 se u pratnji dva borbena zrakoplova F-16 okrenuo natrag oko 45 minuta nakon polijetanja iz atenske zračne luke, navodi isti izvor. Sletio je sinoć oko 22:00 sata po mjesnom vremenu (20:00 sati po srednjoeuropskom) u atensku međunarodnu zračnu luku. Izvor u policiji je rekao da su američke vlasti upozorile grčku policiju da je u zrakoplovu “sumnjiva osoba”.

Nakon policijske provjere svih putnika i zrakoplova “osoba na koju su se odnosile informacije nije identificirana, kao ni nikakvi drugi sumnjivi elementi”, navodi se u priopćenju grčke policije.

Zrakoplov u petak treba poletjeti u New York, doznaje se od izvora u zračnoj luci. Netom prije povratka ovog zrakoplova, druga letjelica kompanije Emiratesa na letu u Dubai prošla je kontrolu sinoć navečer prije polijetanja iz zračne luke u Ateni. Vlasti nisu pronašle nikoga sumnjivog i zrakoplov je na kraju poletio iz Atene s pet sati kašnjenja, rekao je izvor u grčkoj zračnoj luci.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page