Hrvatska

Letio crijep, prevrtali se kamioni, dalekovodni stubovi…

today16.09.2022

Background
share close

Veliko nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, obavijestilo je večeras rukovodstvo civilne zaštite Hrvatske.

Županijski centar 112 u Bjelovaru popodne je zaprimio više dojava o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a uposlenici Službe civilne zaštite, predstavnici Štaba civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjet

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomo Medved posjetio je Čazmu nakon što je to područje u popodnevnim satima poharalo snažno nevrijeme te je rekao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmjestiti iz oštećenih objekata te da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.

– Zaštitit ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padavina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona – istaknuo je Medved.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenisali te dodao da su sve službe vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenisati te da se ova današnja u Čazmi čini najvećom.

U Čazmu su stigli i ministar graditeljstva Ivan Paladina te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, gradom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima

 

 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page