Busovača

Lokalni derbi seniora u nogometu između NK Busovača – FK Kaćuni

today9.10.2022

Background
share close

Seniorski pogon Nogometnog kluba “Busovača” danas u okviru 5. kola prve Kantonalne lige Kantona Središnja Bosna (Grupa A) ugostit će nogometaše Fudbalskog kluba “Kaćuni”. Utakmica je na rasporedu od 15 sati, a igra se na gradskom stadionu u Busovači.

“Kambodža” Kaćuni, navijačka skupina Fudbalskog kluba “Kaćuni” najavila je potpunu invaziju na gradski stadion u Busovači. Kako prenosi stranica Sport u Busovači, očekuje se velik broj najvatrenijih navijača, a njihov vođa, Ibrahim Buljina zvani Bade, najavio je bakljadu i gromoglasno navijanje!

S obzirom na to da na gradskom stadionu u Busovači uvijek vlada dobra atmosfera i velika podrška lokalnih navijača, danas se u Busovači na ovom lokalnom derbiju očekuje uistinu dobra atmosfera i još bolja igra.

Stanje na tablici nakon 4. odigrana kola u današnjem susretu daje blagu prednost nogometašima Nogometnog kluba “Busovača”. Oni zauzimaju drugo mjesto, odmah ispod prvoplasiranog “Kreševa” koje ima bod više. “Kaćuni” su četvrti na tabeli, no imaju jednu utakmicu manje odigranu.

Idemo na utakmicu…

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page