Bosna i Hercegovina

Maloljetnica u BiH policiji slala lažne dojave o bombi u školama i trgovačkom centru

today18.09.2022

Background
share close

POLICAJCI Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identificirali maloljetnicu osumnjičenu da je tijekom proteklih mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o bombama na području Lukavaca u BiH, javlja Klix.

MUPTK je od 10. lipnja do 13. rujna ove godine preko službenog maila zaprimilo veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području škola u Lukavca, i to u školama, trgovačkom centru i domu zdravlja.

U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je oduzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu s navedenim može dovesti maloljetna osoba. Riječ je o kaznenom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizirani i računalni kriminal poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentiranju navedenog”, rekla je za Klix Amra Kapidžić, glasnogovornica MUPTK-a.

Policija je apelirala na sve, osobito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost. Kako piše Klix, policija upozorava da će poduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili potencijalno novi počinitelji ovih djela.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page