AD

Sport

Modrić neće nositi traku s duginim bojama, Srbi također protiv ove ideje?

today22.09.2022

Background
share close

Svjetska krovna nogometna organizacija FIFA našla se pod pritiskom određenih europskih saveza koji na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru žele nositi posebne kapetanske trake s duginim bojama, kako bi iskazali podršku osobama homoseksualne orijentacije.

Wales, Nizozemska, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska, imena su to reprezentacija koje su poručile da namjeravaju u Kataru nositi traku s duginim bojama u sklopu kampanje ‘Jedna ljubav’ koja je započela u Nizozemskoj. 

 Prema pravilima FIFA-e, nacionalnim selekcijama zabranjena je uporaba posebno dizajniranih traka, te je naglašeno da se moraju koristiti opremom organizatora. 

Izgled kapetanskih traka postao je nova tema za raspravu, igrači preko nje žele poslati poruku domaćinu, zemlji koja je poznata po diskriminaciji homoseksualnih osoba.

– Nošenje ove trake poslat će jasnu poruku svijetu, rekao je kapetan Engleske Harry Kane.

Hrvatska i naš kapetan Luka Modrić još se nisu izjasnili o tom pitanju, a osim nas, tu odluku nisu podržale preostale četiri europske zemlje koje su se kvalificirale na SP: Poljska, Portugal, Španjolska i Srbija. 

Istaknimo i da će kapetan Poljske Robert Lewandowski na SP-u u Kataru nositi posebnu traku u znak podrške Ukrajini, koja će biti u bojama ukrajinske zastave.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page