AD

Vijesti

Murphy: Izbori su prilika da se utiče na budućnost zemlje

today2.10.2022

Background
share close

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy poručio je tokom posjete biračkog mjesta u Srednjoj školi “28. juni” u Lukavici da je danas veoma važan dan u Bosni i Hercegovini, dan izbora, koji je bitan za svaku demokratsku zemlju.

– Ovo je prilika za birače u BiH da utiču na budućnost ove zemlje i da pozivaju na odgovornost one koji su bili na vlasti u posljednje četiri godine i za ono što su dobro uradili i za ono loše – istakao je.

Tvrdi da je integritet izbornog procesa od krucijalne važnosti te da glasači u tome također imaju ulogu.

– Ako vide da nešto nije u redu, da je nešto pogrešno, trebaju to prijaviti odgovornim i ohrabrujem ih da to učine. Demokratija zahtjeva aktivno učešće građana, a najvažniji način na koji građani mogu učestvovati u demokratskom sistemu jeste upravo izlazak na izbore – kazao je.

Murphy je pozvao građane da izađu na izbore da glasaju i utiču na budućnost njih, njihove djece i unučadi.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju Opći izbori kada će građani birati novo tročlano Predsjedništvo BiH, poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Narodnoj skupštini Republike Srpske, kantonalnim skupštinama te predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page