Stanje na putevima BiH

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačan je intenzitet putničkih vozila na ulazu u BiH

today30.04.2024

Background
share close

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačan je intenzitet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na graničnim prijelazima Gradina i Doljani povremeno se stvaraju duže kolone osobnih vozila. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan promet osobnih vozila, ali za sada zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, večeras od ponoći do 2. svibnja zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini. do 24 sata.

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija promet pojačanom frekvencijom. Osobito je učestalo u dijelovima prema jugu zemlje.

Apeliramo na sve one koji planiraju duža putovanja da se na vrijeme informiraju o trenutnom stanju na cestama i čekanjima na graničnim prijelazima.

Tijekom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična pretjecanja i obavezno vežite sigurnosni pojas. Napomena, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj autosjedalici.

Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih skutera, stoga molimo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanica), Bijeljina -Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (u tranzitu, od Bistrika do Vraca). Na radilištima se promet odvija usporeno.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page