Glazba

OBILJEŽEN DAN GLAZBENE ŠKOLE

today14.04.2024

Background
share close

Svečanim koncertom, 12.travnja 2024.godine u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu, obilježen je 55. rođendan Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik i 29 godina od osnutka područnog odjela u gradu Vitezu. U zajedništvu glazbe okupili su se učenici i nastavnici matične škole iz Novog Travnika te područnih odjela iz Viteza, Nove Bile, Busovače i Jajca. Svoj program započeli su nastupom viteškog zbora pod vodstvom profesorice Željke Zekić. Uz glasovirsku pratnju profesorice Ivane Kuzmanović izvedene su skladbe Pentatonix „White winter“ i Bob Merrill „Mambo Italiano“.

 

Gosti svečanog koncerta bili su i bivši učenici koji su svoj glazbeni put nastavili u SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik. Jedna od njih je mlada umjetnica Matea Popović iz Nove Bila, sad učenica I. razreda srednje glazbene škole u klasi profesorice Ajle Đidić, a izvela je poznati Paganinijev „Cantabile“ uz glasovirsku suradnju profesorice Anite Laštro.

Sjajnu glazbenu izvedbu Arutiunianovog „Koncertnog Skerca“ priredio je i duo Doris Popović, učenica III. razreda na trubi i Luka Popović, učenik IV. razreda na glasoviru u klasi profesora Arnesa Bajramovića.

 

Finale svečanog koncerta u izvedbama Listovog „Un sospira“ i Prokofjevog „Plesa Vitezova“ priredili su naši bivši učenici, koji su za svoj životni poziv izabrali glazbu. Oni su Gabriela Blaž, studentica V. godine i David Šapina, student I. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer klavir u klasi profesorice Nevene Ćeklić.

 

U prigodi svečanog koncerta ravnatelj Josip Dujmušić uručio je zahvalnice pokroviteljima Dana škole, općinama Novi Travnik i Vitez. Zahvalnicu u ime načelnika Stjepana Duje primio je šef ureda načelnika Drago Tokalić, a u ime načelnika Borisa Marjanovića pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac. Riječi zahvale upućene su i voditeljici odjela u Vitezu, profesorici Ivani Kuzmanović za uspješnu organizaciju svečanog koncerta.

 

Posebna čast ukazana je Snježani Starčević, jednoj od šest maturanata prve generacije učenika 1969.-1975.g. Snježana je osnovnu glazbenu školu u Novom Travniku završila na odsjeku harmonike u klasi nastavnika Reufa Bečiragića.

 

Razlog za slavlje bio je i uspješna realizacija projekta u Programu prekogranične suradnje RH i BiH,  kojim je škola dobila svoj prvi koncertni klavir. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a posebno partnerima OGŠ Borisa Papandopula Kutina, Vladi RH, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH – državnom tajniku Zvonki Milasu, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB – ministru Bojanu Domiću i Stjepanu Duji – načelniku Općine Novi Travnik. Najljepši i najveći dar u ovoj svečarskoj godini bit će useljenje u prostorije nove škole. Useljenje u zgradu Srednjoškolskog centra se očekuje početkom nove školske godine.

Organizaciju Dana škole pomogli su poduzeće CM Vitez, Frizerland Vitez, Cvjećarna „Dalija“ Vitez, Imperijal Novi Travnik, gosp. Ratko Barnjak i Multimedija AIC. Rođendansku tortu darovala Cafe slastičarna „Kokos“ Novi Travnik.

Iz glazbene škole zahvaljuju svima koji moralno i materijalno pomažu rad škole!

 

Nezamjenjiva voditeljica programa na svečanom koncertu bila je Vanja Džambas.

 

Program učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik:

1.Pentatonix: White winter

Bob Merrill: Mambo Italiano

Izvodi: Zbor PO Vitez

Klasa: Željka Zekić, prof.

Glasovirska suradnja: Ivana Kuzmanović, prof.

 

 1. PO Nova Bila
 2. Rowley: Gospod Gašperček

Izvodi: Lara Ćurak, I.r. – glasovir

Klasa: Lucija Džepina, prof.

 

 1. PO Jajce

Katherine i Hugh Colledge: Gore i doline

Izvodi: Iva Burić, I.r. – violina

Klasa: Rowan Elizabeth Hellyer, prof.

Glasovirska suradnja: Katarina Ladan, prof.

 

 1. PO Busovača
 2. Brahms: Mađarski ples br. 1

Izvodi: Stjepan Šakić, II. r. – harmonika

Klasa: Azra Halitović, prof.

 

 1. Novi Travnik

Carol Matz: Stormy ocean

Izvodi: Iva Tokalić, II.r. – glasovir

Klasa: Darko Dujmušić, prof.

 

 1. PO Vitez
 2. Kuklin: Prvi skok.

Izvodi: Davor Mišković, III.r. – harmonika

Klasa Edvin Halilović, prof.

 

 1. PO Nova Bila

Muzio Clementi: Sonatina op. 36 br.1, I. st.

Izvodi: Marija Matošević, II.r. – glasovir

Klasa: Lucija Džepina, prof.

 

 1. Novi Travnik

Matteo Carcassi: Andantino

Izvodi: Leon Gavrić, II.r. – gitara

Klasa: Ismet Skrobo, nast.

 

 1. PO Jajce

Carl Maria von Weber: Sonatina u C-duru

Izvodi: Iva Jelenić, IV.razred – glasovir

Klasa: Katarina Ladan, prof.

 

 1. PO Vitez

Edward Mollenhauer: Fantasia

Izvodi: Franka Nakić, V. r. – violina

Klasa: Ljiljana Marić, prof.

Glasovirska suradnja Anita Laštro, prof.

 

 1. PO Busovača

Zequinha de Abreu: Tico – Tico

Izvode: Luka Blažević V.r., Gabrijel Marinić V. r. i Milenko Brnjić VI.r. – trio harmonika

Klasa Mario Pantner, prof.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page