Bosna i Hercegovina

Oduzeti tekstil i medicinska oprema vrijedni 321.000 KM

today4.11.2022

Background
share close

Ovlašteni službenici UNO BiH, u operativnoj akciji kodnog naziva ”Duks”, kao i na Graničnom prijelazu Orašje, oduzeli su veću količinu tekstilnih i medicinskih proizvoda u vrijednosti od 321.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva ”Duks” ovlašteni službenici RC Tuzla, a na osnovu informacija Skupine za obavještavanje i operativno taktičkog rada izvršili su provjere na dvije lokacije koje pokriva RC Tuzla.

Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih fizičkih osoba izvršili su provjeru prometa i podrijetla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog podrijetla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Radilo se o većoj količini odijela, trenirki, košulje, i sl. tj. 4.855 komada tekstilnih proizvoda.

Također, prilikom detaljnog pregleda vozila na GP Orašje uz upotrebu specijalističke opreme pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu. Radilo se o različitoj medicinskoj opremi, točnije 251 komadu, gdje je fizička osoba namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih nameta.

Vrijednost oduzete robe u ovim operativnim akcijama je 321.000 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page