AD

Busovača

Opći izbori važni za opstojnost hrvatskog naroda u BiH

today15.09.2022

Background
share close

Sinoć je u Domu kulture u Buseljima održan predizborni skup OO HDZ-a BiH Busovača za Temeljni ogranak HDZ BiH Buselji.

Domaćin skupa, predsjednik TO HDZ BiH Buselji Drago Smoljo pozdravio je nazočne i zahvalio dužnosnicima HDZ-a BiH na potpori koja je rezultirala realizacijom niza projekata u ovom ogranku.

Kandidatkinja HDZ BiH – HNS na listi za Zastupnički dom PFBiH i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić istaknula je kako je HDZ BiH, na prethodnim Općim izborima, imao dobar rezultat na svim razinama vlasti, osim na razini Predsjedništva BiH.

„Na svim ostalim razinama vlasti imali smo dobru poziciju i vlast u našoj Županiji nije se mogla uspostaviti bez HDZ-a BiH. Kroz Sabor Županije Središnja Bosna, gdje imamo deset zastupnika, dobili smo mogućnost da sudjelujemo u kreiranju izvršne vlasti – Vlade Županije Središnja Bosna. U Vladi smo imali takvu poziciju da bez nas nisu mogli donositi odluke. U svim tim segmentima, kreirali smo politiku i napravili značajan napredak. Na temelju svih naših rezultata, moram priznati da nikad nisam ponosnija i sigurnija da ovo što radi HDZ BiH, uvjerena sam, da je to ispravna stvar za hrvatski narod“, kazala je ministrica Plavčić.

Nositelj liste HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom PS BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je da „idemo na izbore da se održimo kao ravnopravan narod, kao politički subjekt u Bosni i Hercegovini.

„Hrvati su utemeljili i obranili ovu Domovinu, da nije bilo Hrvata, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. I danas se ratuje, ali drugim sredstvima, danas nam žele oduzeti prava koja nam po Ustavu pripadaju. Važno je da 2. listopada izađemo na izbore i damo svoj glas stranci koja se istinski bori za hrvatski narod na političkom i svakom drugom planu“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja HDZ BiH – HNS na listi za Sabor ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.

„Zahvaljujući trudu i zalaganju svih nas i našem zajedništvu, uspjeli smo realizirati niz projekata ali i pomoći pojedincima, posebice našim mladima da dobiju stipendije, prvo radno iskustvo i mnoge druge pogodnosti. Za to smo se izborili kao HDZ BiH i naš hrvatski narod. U našoj Busovači, s našim ulogama koje imamo na županijskoj i federalnoj razini vlasti, uspjeli smo osigurati mnogo toga, kako za našu općinu, tako i za poboljšanje životnih uvjeta ovdje na našim prostorima“, kazala je zastupnica Krišto.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja HDZ BiH – HNS na listi za Sabor ŽSB Karolina Klasan koja se kratko predstavila, zahvalila OO HDZ-a BiH Busovača na ukazanom povjerenju, te još jednom uputila poziv za izlazak na Opće izbore 2022. godine.

Nakon službenog dijela programa, uslijedio je prigodni domjenak, ugodan razgovor i razmjena mišljenja o problemima s kojima se mještani ovog naselja susreću, kao i o budućim planovima.

Svima nazočnima upućen je poziv za središnji predizborni skup HDZ-a BiH u Busovači koji će biti održan 24. rujna u 17 sati u dvorani Srednje škole „Busovača“.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page