Busovača

Oporavak dječaka Sanjina iz Busovače ide dobro, pomogli brojni

today23.10.2022

Background
share close

Sanjin Neslanović iz Busovače ima urođenu deformaciju oba stopala i luksaciju lijevog kuka. Prohodao je tek sa dvije godine, a do tada je imao više od 200 gipsanja. Urađena mu je operacija popuštanja Ahilovih tetiva, nosio je i tegove za kukove, ali bezuspješno.

On je učenik šestog razreda i često izostaje sa nastave zbog bolova koje ima nakon dugotrajnog hodanja. Jedina želja mu je da može normalno hodati i igrati lopte sa drugovima. Za njegovu operaciju stopala potrebno je 9.500 eura, Po završetku akcije prikupljeno je 10.277 konvertibilnih maraka. a nakon ove operacije Sanjinu će biti potrebna i operacija lijevog kuka, za što će biti potrebna dodatna finansijska sredstva.

Ovaj dragi i uprkos svemu nasmijani dječak je miljenik nastavnika i porodice, a njegova peteročlana porodica nije u stanju prikupiti novac za operaciju. Njegove dvije starije sestre jedva čekaju da njihov Sanjin napokon ima normalno i bezbrižno djetinjstvo.

Ovaj dragi i unatoč svemu nasmijani dječak je miljenik nastavnika i obitelji, a njegova peteročlana porodica zahvaljuje svima i jedva čekaju da njihov Sanjin napokon ima normalno i bezbrižno djetinjstvo.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page