AD

Svijet

Orban: Mađarskoj ove zime neće nedostajati energenata

today11.09.2022

Background
share close

Mađarskoj ove zime neće nedostajati energenata, imat ćemo dovoljno plina i električne energije i to nije proročanstvo, već činjenica, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je istakao da Mađarska energente mora odnekud nabavljati, jer bez njih ekonomija ne može raditi, a ukazao je da čak i inovacije u potpunosti ovise od energije, koja je skupa.

Uprkos tome, naveo je Orban na Facebooku, oni se moraju nastaviti boriti protiv zelenih fundamentalista i birokrata koji su se, kako tvrdi, upleli u geopolitičke igre, prenosi agencija V4.

“Moramo ih uvjeriti da se ne trebamo odreći različitih izvora energije, kao što su ugalj, nuklearne elektrane i plin. Države se sada, iz političkih razloga, jedna za drugom odlučuju da odustanu od različitih izvora energije, zbog čega nam je život sada skuplji i situacija je sve teža za našu ekonomiju na globalnom tržištu. Malo je kontinenata u tako teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, ali je samo naš kontinent sam sebi otežao život”, poručio je Orban.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page