Vijesti

Otkazana hitna sjednica Doma naroda zbog nedolaska delegata iz hrvatskih i srpskih redova

today4.10.2022

Background
share close

Hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koju je za danas zakazao dopredsjedatelj Doma Bakir Izetbegović nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Naime, na sjednici se nisu pojavila četiri izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda i svih pet delegata iz Kluba srpskog naroda.

Izetbegović je utvrdio da sjednici nazoči svih pet izaslanika iz Kluba bošnjačkog naroda, da je prisutan jedan izaslanik iz hrvatskog kluba (Zlatko Miletić) te da nije prisutan ni jedan izaslanik iz Kluba srpskog naroda.

– Prema tome, nemamo kvorum, nisu se stekli uvjeti za održavanje sjednice i otkazujem sjednicu – naveo je on.

Dom naroda je na današnjoj hitnoj sjednici trebao razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Zastupnički dom i Dom naroda državnog parlamenta ranije su usvojili ova dva zakona, ali u različitim tekstovima, pa je bilo potrebno usuglasiti ih između dva doma.

Usvajanjem predloženih izmjena bi se ukinulo plaćanje akciza na gorivo u razdoblju od šest mjeseci, s mogućnošću produženja za još tri mjeseca, što bi dovelo do smanjenja cijene goriva, a drugim zakonskim prijedlogom bi bila uvedena nulta stopa PDV-a na osnovne životne namirnice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te 22 posto na luksuznu robu.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page