Bosna i Hercegovina

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024.

today16.04.2024

Background
share close

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u utorak otvorio Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru koji je po 25. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak u svom je obraćanju kazala kako Međunarodni sajam gospodarstva, jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine, treba biti pokretač gospodarskog razvoja Bosne i Hercegovine.

– U narednih pet sajamskih dana bit će upriličeno mnoštvo korisnih poslovnih i stručnih konferencija, tematskih skupova, okruglih stolova i niz drugih značajnih zbivanja. Napose smo ponosni što za partnera imamo susjednu Republiku Hrvatsku koja je od početka Sajma u Mostaru i Hercegovini naš najpouzdaniji partner. Mnoge hrvatske tvrtke su ulazak na bh. tržište trasirale upravo kroz ovu izložbu – kazala je Bošnjak.

Ona je zahvalila hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću što se ovogodišnji sajam održava u ozračju otvaranja pristupnih pregovora BiH s Europskom uniju što će, kako je rekla, imati ogromne pozitivne učinke na bh. gospodarstvo i život uopće.

Mostar predvodnik pozitivnih procesa

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić podvukao je da se ovogodišnji Sajam gospodarstva, koji slavi 25. obljetnicu, održava u trenutku kada je Bosna i Hercegovina od Europske unije dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora. Dodao je kako na tom putu očekuje pomoć prijatelja, napose onih koji imaju iskustva i znanja.

– Hvala našem prijatelju premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću što je i ovoga puta svojim dolaskom potvrdio da BiH nema većeg zagovaratelja od Republike Hrvatske na europskom putu – rekao je Kordić.

Zahvalio je i prijateljima iz Srbije, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je jučer u Mostar sletio prvim letom izravno iz Beograda.

– Uz četiri središta: Zagreb, Rim, Muenchen i Beograd, Mostar sada postaje povezan s Europom i cijelim svijetom, a to nam stvara pretpostavke da Međunarodna zračna luka Mostar bude snažan pokretač razvoja Mostara i Hercegovine – dodao je mostarski gradonačelnik.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page