Kultura

Pamtimo ga kao umiljatog dječaka iz kultnih Ex-Yu filmova, evo kako izgleda pet desetljeća kasnije

today28.10.2023

Background
share close

Glumac Slavko Štimac obilježio je mnoga djetinjstva i odrastanja dječjim ulogama u kultnim filmovima poput “Vlaka u snijegu” i “Vuka samotnjaka” iz 1972. godine, što je jedan od razloga njegovog rijetkog pojavljivanja u javnosti ovih dana.

63-godišnji Slavko bio je gost festivala Zaplet u Banjoj Luci, gdje je prikazan dokumentarni film o njegovom životu pod nazivom “Usamljenik”. Glumačka legenda bivše Jugoslavije i danas kod mnogih izaziva veliku nostalgiju, a ni ovoga puta nije bilo drugačije.

Slavko je glumačku karijeru započeo sa samo 12 godina ulogom u filmu “Vuk samotnjak”, a u djetinjstvu je glumio i u seriji “Salaš u malom ritu”.

Svojedobno je za IN Magazin otkrio kako je odrastao.

“Bio sam dobar, odgovoran dječak. Sve sam postigao, profesori mi nisu gledali kroz prste. Bio je to veliki stres. Ljudi su završili snimanje i otišli doma odmoriti se, a meni je došla učiteljica”, prisjetio se Štimac dana kada je kao dječak postao velika zvijezda.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi sa svojom obitelji. Kasnije se proslavio u filmovima Emira Kusturice “Sjećaš li se Dolly Bell?” i “Underground”. Godine 1996. sa suprugom je otišao u New York i u Americi snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page