Bosna i Hercegovina

Pokretanje vlastitoga biznisa veliki izazov za mlade u BiH, ali jedini put ka opstanku Hrvata

today13.11.2023

Background
share close

Obveza svih razina vlasti je biti podrška jačanju poduzetništva, a posebno mladih, poručeno je s pokruglog stola.

Okrugli stol pod nazivom “Jačanje mladih poduzetnika- Jamstvo hrvatskog o(p)stanka” održan je u petak u Orašju u hotelu “Navis”.

Okrugli stol dio je Programa rada Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH 2023.-2025. godine.

Na početku svim nazočnima se obratio predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar koji je pozdravio sve nazočne, te zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i velikom broju odziva mladih koji su došli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Također, okupljenima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije Posavske, Đuro Topić, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

– Ljiljana Lovrić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

– Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstin Živković, ministar gospodarstva rada i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske.

– Ivan Pažin, vlasnik tvrtke tvrtke za “Water jetĐaka” usluge

– Marijana Mikić, direktorica PZU blupharm

Uvodničari su govorili o poduzetništvu mladih kroz proces europskih integracija, podršci razvoju malih i srednjih poduzeća u Federaciji BiH od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, raznim oblicima potpore mladih u poduzetništvu sa županijskih razina, ali i vlastitim poslovima i iskustvima u pokretanju tvrtke.

Poruka Okruglog stola otvorenog za javnost te svih uvodničara je kako pokretanje vlastitoga biznisa predstavlja veliki izazov za mlade ljude u BiH, ali da je to jedini put ka opstanku i ostanku našeg naroda. Obveza svih razina vlasti je biti podrška jačanju poduzetništva, a posebno mladih, priopćeno je.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page