AD

Središnja Bosna

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a uspješno su realizovali više akcija.

today7.02.2024

Background
share close

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti usmjerene na sprječavanje i suzbijanje kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, tijekom protekla 24 sata policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timovi za suzbijanje zlouporabe opojnih droga PU uspješno su realizirali više akcija .

Naime, dana 5. veljače 2024. godine oko 11.40 sati u mjestu Divjak, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osobe BK rođene 1993. godine iz Zenice. Pregledom je pronađena određena količina zeljaste tvari za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

Dana 06.02.2024.godine, u Gradskom parku, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osoba A.Š. rođen 2000. godine, ED rođen 1996. godine i MI rođen 1998. godine, svi iz Bugojna. Tom prilikom, kod osobe A.Š. pronađena je određena količina tvari za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, dok je kod ED i MI pronađeno hladno oružje – dva sklopiva noža od kojih je jedan tzv. „leptir“, 2 metalne boksere pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i jedna drobilica za usitnjavanje biljnih tvari.

Istog dana, oko 17.10 sati, u ulici Derviš ef. Korkuta – Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za suzbijanje zlouporabe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe DD. rođen 1984. godine iz Travnika. Kod njega je pronađena određena količina praškaste tvari za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Još jedna uspješna akcija provedena je na području Bugojna, gdje su policijski službenici tima za suzbijanje zlouporabe opojnih droga PU Bugojno, temeljem naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres stambenih objekata u ulici Sultan Ahmetova, Bugojno. Općina, koristi RH rođen 1978. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina smeđe praškaste tvari za koju se sumnja da je heroin.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page