Središnja Bosna

Posjet BNP Zenica: Učenici OGŠ „Jakova Gotovca“ PO Busovača oduševljeni vrhunskom lutkarskom predstavom „Bilo jednom jedno jaje

today30.04.2024

Background
share close

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, učenici i nastavnici Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ područni odjel Busovača, pod vodstvom voditeljice Odjela prof. Davorke Dujmušić, posjetili su Bosansko narodno pozorište Zenica.

Prilikom dolaska u BNP Zenica, riječi dobrodošlice učenicima i nastavnicima uputio je voditelj Službe marketinga Elvir Škiljo, te ih ukratko upoznao s radom i aktivnostima ove značajne kulturne ustanove. U znak zahvalnosti za ugodnu dobrodošlicu, prof. Davorka Dujmušić uručila je prigodan dar voditelju Škilji, te izrazila nadu i uvjerenje za daljnjom uspješnom suradnjom.

Posjetu BNP Zenica pridružile su se i busovačke pjesnikinje Mirjana Jezildžić i Sadeta Hodžić koje su autorske zbirke pjesama darovale Knjižnici BNP-a Zenica.

U Bosanskom narodnom pozorištu, učenici su imali prigodu pogledati mostarsku lutkarsku predstavu za djecu „Bilo jednom jedno jaje“, u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar, a koja je odigrana u sklopu 27. međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće“ 2024.

U izjavi za medije, prof. Davorka Dujmušić uputila je iskrenu zahvalu sponzorima ovog posjeta, Općini Busovača i poduzeću Tisakomerc, zahvaljujući kojima su učenici potpuno besplatno posjetili BNP Zenica i imali priliku uživati u vrhunskoj lutkarskoj predstavi. Također, istaknula je kako će OGŠ „Jakova Gotovca“ PO Busovača i u budućem razdoblju, kroz svoj rad, doprinositi kulturnom uzdizanju učenika, ali i ugodnom druženju i razvijanju prijateljstava kroz glazbu koja povezuje ljude i potiče na kreativnost.

Oduševljeni lutkarskom predstavom, učenici su, nakon posjeta BNP Zenica, nastavili uživati u sportskim aktivnostima, zabavi i ugodnom druženju.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page