Vijesti

Potvrđena optužnica Danijelu Prci zbog krađe novca i kipa Bruce Lee-a iz parka Zrinjevac u Mostaru

today18.04.2024

Background
share close

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K podiglo je optužnicu protiv Danijela Prce, zv. “Dado” (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, a koju je Općinski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tužiteljstvo je uz optužnicu predložilo produljenje mjere pritvora optuženiku, te je Općinski sud u Mostaru ocijenio da je prijedlog utemeljen i donio rješenje o produljenju pritvora protiv optuženika, iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, koji pritvor ima trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najdulje jednu godinu, računajući od dana lišenja slobode optuženika.

Naime, optuženiku Danijelu Prci se optužnicom stavlja na teret da je u vremenskom razdoblju od 29.2.2024. godine do 7.3.2024. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja i tako počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine „Optika Boni“, otuđio novac u iznosu od 600,00 KM, te 20 komada sunčanih naočala i 2 komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije „Martom“, otuđio gotov novac u iznosu od 600,00 KM, te određenu količinu raznih artikala i alata, kao i na štetu Gradskog parka „Zrinjevac“, kojom prilikom je uporabom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu „Bruce Lee –a“ od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim „ankerima“, pa ju je uz pomoć kolica odvezao do „Staklene banke“, a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Također, Tužiteljstvo je predložilo Sudu oduzimanje imovinske koristi od optuženika u iznosu od 1.200,00 KM, oduzimanje predmeta koji su pronađeni i popisani na potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, te da se navedeni predmeti vrate vlasnicima, sukladno Zakonu.

Općinski sud u Mostaru zakazao je ročište za izjašnjenje optuženika o krivnji za sutra, 18. travnja 2024. godine. godine u 09:15 sati.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page