Vijesti

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH i predsjedatelj Skupine prijateljstva za Aziju Marinko Čavara u Budimpešti razgovarao sa nerezidentnim veleposlanikom Indije za BiH

today17.11.2023

Background
share close

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedatelj Skupine prijateljstva za Aziju PSBiH Marinko Čavara sastao se danas u Budimpešti sa nerezidentnim veleposlanikom Indije za BiH, Nj. E. Parthom Satpathyem.

Tijekom susreta konstatirano je da su odnosi dvaju zemalja prijateljski i bez otvorenih pitanja, te naglašeno da postoji mnogo prostora za razvoj i unaprjeđenje suradnje, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

S tim u svezi i predsjedatelj Čavara i veleposlanik Satpathy izrazili su interes za jačanje međuparlamentarne suradnje, ali i kroz ubrzavanje aktivnosti izvršnih vlasti na potpisivanju bilateralnih sporazuma dvaju zemalja.

Ističući činjenicu da je Indija velika i mnogoljudna država sa jednom od najbrže rastućih ekonomija u svijetu, predsjedatelj Čavara kazao je kako je moguće razvijati suradnju u raznim industrijskim granama, posebno u namjenskoj industriji, povećati obim vanjskotrgovinske razmjene, te ostvariti bolje rezultate u razmjeni turističkih posjeta.

Predsjedatelj Čavara sutra će u Budimpešti, na poziv predsjednika Narodne skupštine Mađarske Lászla Kövéra, sudjelovati na 11. konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Europe, posvećenoj procesu europskih integracija zemalja ove regije.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page