AD

Zanimljivosti

Predstavljena baterija za aute koja se puni za samo tri minute i traje 20 godina

today15.09.2022

Background
share close

‘Auti se moraju puniti za vrijeme koje vam je sada potrebno da utočite gorivo na na benzinskoj pumpi‘, kažu iz tvrtke Adden Energy

Jedan je startup razvio solid-state bateriju prikladnu za električne automobile koja se može do kraja napuniti za samo nekoliko minuta i traje više nego dvostruko dulje od trenutnih EV baterija, piše Independent.

Nakon uspješne demonstracije prototipa koji se može napuniti za samo tri minute u više od 10.000 ciklusa tijekom svog životnog vijeka, tvrtka Adden Energy, koja je dio Sveučilišta Harvard, dobila je 5,15 milijuna dolara sredstava za daljnji razvoj tehnologije, s ciljem njezine komercijalizacije u bliskoj budućnosti.

Brzi razvoj tehnologije skladištenja čiste energije ključan je za borbu protiv klimatskih promjena, stoji u propćenju startupa.

Kako bi se ubrzala primjena ove tehnologije, izvršni direktor tvrtke Adden Energy, William Fitzhugh, nada se privući onih 37 posto Amerikanaca koji nemaju svoje garaže, pa stoga ne mogu električna vozila puniti preko noći kod kuće.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page