Kultura

Premijerno izvedena predstava ‘Nema me‘ Gradskog kazališta mladih Vitez

today13.11.2023

Background
share close

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda u toj općini premijerno izvelo predstavu “Nema me”.

Predstava “Nema me” istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulacije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”. Pojedinac, u ovo slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Riječ je, sasvim sigurno, o predstavi koju bi trebao pogledati svaki tinejdžer, ali i roditelj, a nema dileme kako će se igrati još puno puta i u brojnim dvoranama, kako u BiH, tako i zemalja okruženja. S obzirom na velik interes publike uskoro će biti odigrana i repriza predstave, a nakon toga slijede gostovanja u Žepču i Sinju, priopćili su iz GKM-a Vitez.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević.

U predstavi igraju: Nikolina Kolak, Emin Šahdan, Iva Šakić, Robert Šafradin, Pavla Plavčić, Marina Matijanić i Ivana Stojak. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić.

Predstava “Nema me” nastala je kao rezultat TEXT projekta, čiji je cilj osnaživanje mladih kroz kazališni aktivizam i razvijanje praktičnih vještina.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page