Svijet

Ruski napadi se nastavljaju; minirana brana i hidroelektrana na Dnjipru

today21.10.2022

Background
share close

Nastavljaju se siloviti ruski napadi na Ukrajinu. Prema riječima ukrajinskog predsjednika, ruske snage minirale su važnu branu na rijeci Dnjipro u južnoj regiji Herson te obližnju hidroelektranu. Prema objavi Washingtona, Iranci su na Krimu pomogli Rusima u napadima iranskim bespilotnim letjelicama. Američki napori da se obnovi iranski nuklearni sporazum tako su zasad na čekanju, objavila je Bijela kuća.

Pregled događaja pogledajte u prilogu Jelene Perlete:

https://cdn.jwplayer.com/players/650324-ltEA6aRQ.html

Ukrajina traži izručenje Andreja Naumova

07:31

Ukrajina traži izručenje špijuna Andreja Naumova, koji je 7. lipnja uhićen na graničnom prijelazu Preševo, dok je iz Srbije pokušao ući u Makedoniju, objavio je BBC.

Naumov je pobjegao iz Ukrajine 23. veljače nakon što je Rusija napala tu zemlju i sada se nalazi u Srbiji, a Ukrajina traži njegovo izručenje, navodi BBC pozivajući se na izvor iz visokog suda u Nišu.

Špijun Naumov osumnjičen je da je Rusima dao povjerljive sigurnosne podatke vezane uz nuklearnu elektranu u Černobilu.

U trenutku uhićenja s njim je u automobilu bio i njemački državljanin, dok je u vozilu, ističe se, pronađena i veća količina novca kao i dva smaragda. Nakon što su pronađeni novac i smaragdi Naumov je uhićen.

Predsjednik Ukrajine Zelenski Naumovu je još 1. travnja skinuo sve činove, a Rusija mu je ponudila politički azil u zamjenu za svjedočenje protiv Zelenskog.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page