Sport

Skandal u Beogradu! Huligani su napali hrvatskog boksača. Svjetski prvak završio na Hitnoj pomoći

today23.04.2024

Background
share close

Nikica Radonić, višestruki prvak Hrvatske, Europe i svijeta u kick-boxingu(full-contact 86 kg) i prvak Hrvatske u boksu do 86 kg napadnut je u Beogradu u ponedjeljak. Naime, Radonić se u glavnom gradu Srbije nalazi s hrvatskom boksačkom reprezentacijom koja sudjeluje na Europskom prvenstvu u boksu kojem je ovaj srpski grad domaćin od 18. do 28.travnja.

Mladi Vrgorčanin nije ni slutio da će mu ulazak u četvrtfinale i pobjedu protiv Poljaka Patryka Boruckog pokvariti napad srpski huligana.

– Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smješteni malo protrčati i vježbati u jednom trenutku u parku, prišao mi jedan tip s leđa s rečenicom „da vidim kako ti to radiš“, dok su me druga dva njegova pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož. Pa sam se izmaknuo i prošao kraj ovog, dok sam se kretao izvrnuo sam nogu…Nisam pretrpio ni jedan udarac, ali sam „srušio“ nogu i završio na Hitnoj pomoći, poslije sam proveo dobar dio dana u policiji – kaže nam Radonić kojeg je ovaj događaj prilično uzemirio uoči borbe sa svjetskim prvakom u crusier kategoriji do 86 kg Rusom Ataevim Sharabutdinom.

– Natekla mi je noga, ne mogu se dobro osloniti na nju, da je borba za pet dana mogao bi ući u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo to su vjerovatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku kako su mi poslije rekli u policiji – istaknuo je hrvatski sportaš.

Brzo su reagirali iz Boksačkog kluba „Split“, pod čijom zastavom je Radonić postao prvak Hrvatske.

– Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog boksačkog saveza i Ministarstva vanjskih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportašima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se dignulo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportaš ne može izaći pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi

a da na kraju mora strahovati hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija? – pita se vidno ogorčen Radonićev trener, Zvonimir Giljanović iz BK „Split“.

Pokušali smo doći i do čelnih ljudi Hrvatskog boksačkog saveza, no do završetka ovog teksta predsjednik Bono Bošnjak nije odgovorio na naš poziv.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page