Bosna i Hercegovina

Službama za zapošljavanje dostavljeni popisi nezaposlenih koji imaju pravo na pomoć od 100 KM

today8.10.2022

Background
share close

Federalni zavod za zapošljavanje županijskim službama za zapošljavanje dostavio je konačne popise nezaposlenih osoba koje imaju pravo na po 100 KM jednokratne novčane pomoći, a prema dopuni Uredbe o pomoći stanovništvu Vlade Federacije BiH.

Županijske službe su na osnovu tih listi dužne podnijeti službeni zahtjev Vladi Federacije BiH za isplatu novca za ove namjene iz proračuna Federacije, kako bi bile u mogućnosti isplatiti pojedinačne naknade od 100 KM na bankovne račune korisnika. Uredbom je određen rok za isplatu do 30. studenoga 2022. godine, kazali su u Federalnoj vladi.

Naglašavaju da, u slučaju da županijska služba za zapošljavanje nema valjan podatak o bankovnom računu, korisnici trebaju taj podatak dostaviti svojim županijskim službama najkasnije do 30. listopada ove godine, potvrđeno je za Faktor u Uredu za informiranje Vlade FBiH.

Iz stručnih službi su također preporučili nezaposlenima da u svojim službama za zapošljavanje provjere imaju li podatak o njihovom transakcijskom računu, a kako bi mogli na vrijeme djelovati i ostvariti ovo pravo koje im pripada Uredbom Vlade FBiH, kazali su u Vladi FBiH.

Po 100 KM trebalo bi dobiti oko 270.000 nezaposlenih.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page