Sport

Senzacija u škotskom kupu, šestoligaš izbacio premierligaša

today24.01.2023

Background
share close

Ajmo malo do Škotske gdje je Darvel F.C., amaterski klub iz West of Scotland League Premier Division tj. 6 ranga škotskog nogometa, izbacio premierligaša i sedmerostrukog osvajača Kupa Aberdeen.

Seizmički šok i jedan od najvećih “Cupseta” u povijesti škotskog nogometa zaslužio je da amaterima iz Darvela, gradića od 4.000 stanovnika udaljenog 40 km jugozapadno od Glasgowa, odamo zasluženo priznanje. Klub je dakako osnovan pradavne 1889. godine i nikad nisu igrali u nekoj od 4 profesionalne ili poluprofesionalne lige škotskog nogometa.

Prvih 45 minuta nije se moglo zaključiti čiji su igrači profesionalci, a čiji ne. Na savršeno pripremljenom tepihu domaći amateri su se rastrčali i stigli do pogotka za 1:0, a u nastavku su se herojski držali i izdržali do kraja. Strijelac, domaći broj 10, Jordan Kirkpatrick za BBC je po završetku utakmice samo kratko prokomentirao: “Sutra bih morao biti na poslu, no nadam se da ću dobiti slobodan dan.”

Darvelu sad slijedi nešto “lakši” protivnik, trećeligaš Falkirk F.C.

Izvor: Facebook

Written by: redakcija


Previous post

Informacije

Najava skijaških utrka na Kupresu – Sinjska alka na skijama

Zimska sezona iako kasni ovih dana je krenula u punom jeku na skijalištima na području općine Kupres. Kakva je situacija na najvećem od njih i što nas čeka kada je u pitanju kalendar skijaških natjecanja odgovorio nam je glasnogovornik Sportsko rekreacijskog centra Adria–ski, gospodin Ivan Bagarić. On je najavio već za posljednje dane mjeseca siječnja i početak veljače međunarodne fis utrke u slalomu i veleslalomu. One će se održavati od […]

today24.01.2023


0%
You cannot copy content of this page