AD

Stanje na putevima BiH

Stanje na putevima u 7.9.2022 18:30

today7.09.2022

Background
share close

Stanje na cestama 07. 09. 2022. u 18 : 30 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A1 Zenica sjever-Zenica jug na izlazu iz tunela Hum, saobraća se usporeno.

Zbog sanacionih radova koji se izvode na magistralnom putu M-4 Tuzla-Lukavac saobraća se usporeno, jednom trakom. Budući da se na ovoj dionici u poslijepodnevnim satima formiraju duge kolone vozila, vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. 

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj u terminima: od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.09. izvodit će se testne vožnje, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će se regulisati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa neće plaćati putarinu.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page