Stanje na putevima BiH

Stanje na putevima – utorak 18.10.

today18.10.2022

Background
share close

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolnici su vlažni.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacijskih radova obustavljen je promet i preusmjeren na vozne trakove novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole se vozači da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajamo autoput A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug, kao i magistralni put Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22.00 do 07.00 sati, prometuje se naizmjenično, jednim trakom. Jednim trakom od 08.00 do 16.00 sati prometuje se i kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page