Sport

Stegovno povjerenstvo NS BiH kaznilo Sarajevo, Zrinjski, Velež i Borac

today26.04.2024

Background
share close

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH je na sjednici razmatralo prijave Komiteta za natjecanje za pokretanje stegovnih  postupaka zbog prekršaja na utakmicama 25. i 26. kola Wwin lige BiH i susreta Kupa BiH te donijela niz odluka.

Najteže je prošlo Sarajevo koje će Savezu morati isplatiti ukupno 11.500 KM. Čak 8.500 KM je kazna za dešavanja na susretu protiv Igmana, a preostale 3.000 dolaze iz gradskog derbija sa Željezničarom. Kazna dolazi zbog korištenja pirotehničkih sredstava te za vrijeđanje i klevetu. Plavi su zbog pirotehnike navijača na derbiju kažnjeni s 2.000 KM.

Žestoko je kažnjen i Velež koji će zbog dešavanja na susretu protiv Borca Savezu isplatiti 8.500 KM. Kažnjeni su zbog korištenja pirotehnike te zbog toga što su navijači bacali predmete u ograđeni dio terena.

Po 4.000 KM kazne dobili su Zrinjski i Borac za četiri utakmice. Zrinjski je kažnjen po 2.000 KM zbog dešavanja na susretima sa Zvijezdom i Slogom, a Borac za mečeve protiv sloge i Širokog Brijega. Sve kazne su zbog pirotehnike.

Ranije danas objavljene su i kazne nakon izvješća službenih osoba s utakmice 26. kola Wwin Lige BiH između Zrinjskog i Veleža te je doneseno niz odluka.

Naime, Zrinjski se kažnjava jedinstvenom novčanom kaznom od 18.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren, nereda na stadionu po završetku utakmice te zbog diskriminirajućeg skandiranja navijača. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61., 62. i 83. Stegovnog pravilnika NS BiH

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page