Vrijeme

Stiže Miholjsko ljeto u BiH, temperature će ići i do 29 stupnjeva

today25.09.2023

Background
share close

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda topliji dani dolaze u srijedu na područje BiH

Prema najavama hrvatskih i bosanskohercegovačkih meteorologa, područje zapadnog Balkana očekuje porast temperatura od početka ovog tjedna.

Prema prognozi hrvatskog meteorologa Bojana Lipovšćaka od utorka u Hrvatskoj nastupa Miholjsko ljeto te će vrijeme biti pretežito sunčano uz jutarnje magle u unutrašnjosti.

“Temperatura zraka će od utorka biti porastu u kopnenim krajevima Hrvatske, dok će na Jadranu narednih dana biti sunčano, gdje će bura oslabjeti i zapuhat će vjetrovi dnevne cirkulacije”, naveo je Lipovšćaka.

Prema trodnevnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u Bosnu i Hercegovinu topliji dani stižu dan nakon Hrvatske, odnosno u srijedu.

Dodaju da će ponedjeljak ipak biti pretežito oblačan u čitavoj BiH.

“U ponedjeljak u Hercegovini umjereno do pretežito oblačno vrijeme dok na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva”, naveli su iz FHMZ.

utorak više oblačnosti se očekuje u Bosni prije podne.

“Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 29 stupnjeva”, navodi se.

srijedu se u Hercegovini očekuje pretežito sunčano vrijeme, dok se u Bosni tek sunce nazire u drugom dijelu dana.

“U Bosni će prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove biti dosta magle i niske naoblake. U drugom dijelu dana u Bosni sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniže jutro Temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva, na jugu zemlje do 28 stupnjeva”, istaknuto je.

četvrtak će u Hercegovini biti pretežito sunčano vrijeme, dok će sunčanije biti ponovno u drugom dijelu dana.

“U Bosni će prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove biti dosta magle i niske naoblake. U drugom dijelu dana u Bosni sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stupnjeva, na jugu zemlje do 29 stupnjeva”, priopćeno je iz FHMZ-a.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page