Tehnologija

TikTok će na svojoj platformi označavati sadržaj stvoren pomoću umjetne inteligencije

today13.05.2024

Background
share close

TikTok je objavio da počinje automatski označavati sadržaj generiran umjetnom inteligencijom (AiGC) koji dolazi s drugih platformi. Tvrtka se udružila s Adobeovom Inicijativom za autentičnost sadržaja (CAI) i Koalicijom za sprječavanje i autentičnost sadržaja (C2PA), koja uključuje Adobe i Microsoft među svojim osnivačima. Piše: neowin

Tvrtka u vlasništvu ByteDancea već označava sadržaj generiran umjetnom inteligencijom kreiran na svojoj platformi kao što je sadržaj napravljen s TikTokovim AI efektima. Zahtijeva kreatore da označe AIGC koji izgleda realistično, a više od 37 milijuna kreatora upotrijebilo je alat koji obavlja posao.

“Iako većina ljudi želi odgovorno uživati ​​u sadržaju generiranom umjetnom inteligencijom, postojat će loši akteri koji će koristiti AIGC kako bi namjerno prevarili druge”, rekla je tvrtka u postu na blogu objašnjavajući svoj najnoviji potez.

TikTok će identificirati sadržaj generiran umjetnom inteligencijom uz pomoć Content Credentials – tehnologije koju je razvio C2PA koja olakšava uočavanje AIGC-a dodavanjem potrebnih metapodataka digitalnom sadržaju. Vjerodajnice sadržaja implementirane su u druge alate i usluge kao što su Adobe Firefly, Photoshop i slike koje generiraju Azure OpenAI DALL-E modeli.

TikTok je započeo s uvođenjem mogućnosti čitanja vjerodajnica sadržaja na slikama i videozapisima, a uskoro će biti dostupna podrška za samo audio sadržaj. To je prva platforma za dijeljenje videa koja implementira tu tehnologiju, au nadolazećim mjesecima počet će prilagati vjerodajnice sadržaja TikTok sadržaju, koji će ostati uz njega čak i ako se sadržaj preuzme.

TikTok će moći označavati više AI sadržaja kako druge platforme budu usvajale tu tehnologiju. “To znači da bi povećanje automatski označenog AIGC-a na TikTok-u moglo biti postupno u početku jer treba imati metapodatke o vjerodajnicama sadržaja kako bismo ga identificirali i označili”, rečeno je.

Svatko može koristiti C2PA-ov alat Verify kako bi uočio “AIGC koji je napravljen na TikToku i čak saznao kada, gdje i kako je sadržaj napravljen ili uređen.”

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page