AD

Svijet

Twitter potvrdio kako je otpustio 50 posto radne snage

today5.11.2022

Background
share close

Twitter je otpustio 50 posto svojih zaposlenika, priopćio je u tweetu čelnik firme za sigurnost i integritet, rekavši kako su kapaciteti za moderiranja sadržaja platforme društvenih medija ostale snažne.

Tweet voditelja sigurnosti i integriteta Yoela Rotha objavljen je kako bi umirio korisnike i oglašivače nakon što je tvrtku preuzeo milijarder Elon Musk.

Roth je rekao da je 15 posto Twitterovih zaposlenika u timu za povjerenje i sigurnost, koji je odgovoran za sprječavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja, otpušteno.

U cijeloj firmi, otpuštanja su pogodila 50 posto zaposlenika, dodao je, što je prva potvrda s Twittera o razmjerama otpuštanja.

Budući da su izbori za Kongres za samo nekoliko dana, Roth je rekao da borba protiv štetnih dezinformacija ostaje glavni prioritet.

Opet, da budemo kristalno jasni, Twitterova snažna predanost moderiranju sadržaja ostaje apsolutno nepromijenjena, objavio je nešto kasnije i Musk.

Musk je rekao da je Twitter doživio “veliki pad prihoda” zbog skupina za građanska prava koje su izrazile zabrinutost o tome kako će otpuštanja utjecati na moderaciju i izvršile pritisak na vodeće oglašivače da povuku svoje reklama s mreže.

Veliki brendovi poput General Millsa i General Motorsa rekli su da su se prestali oglašavati na Twitteru.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page