AD

Kultura

U Sarajevu po prvi put održana Večer Hrvata Središnje Bosne u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i športa

today5.12.2023

Background
share close

Federalno ministarstvo kulture i športa organiziralo je 4. prosinca 2023. godine Večer Hrvata Središnje Bosne u dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu, te tako po prvi put priuštilo Sarajlijama i gostima iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine da uživaju u istinskoj srednjobosanskoj čaroliji, satkanoj od narodnih nošnji, pjesme i igre članova kulturno-umjetničkih društava i zborova iz Kiseljaka, Kreševa, Viteza, Jajca, Travnika i Brestovskog.

Tradiciju i kulturno nasljeđe „tog srca Bosne“ prezentirali su: ženski zbor „Nikola Šop“ Napredak Jajce, vokalni sastav „Ad Libitum“ Travnik, klapa Dišpet Kiseljak, pjevačka skupina „Krčevljani“ Vitez, HKUD „Fra Karlo Kujundžić“ Brestovsko i HKD Napredak Kreševo, koji su svi članovi Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH).

Opis fotografije nije dostupan.Može biti slika sljedećeg: 10 ljudi, violina i klarinet

Nazočnima se obratila federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević, kazavši da se tradicija i kultura naroda pišu, promoviraju, i njeguju, ali i pjevaju, te pozvavši sve goste da uživaju u koncertu, pjevaju i plešu.

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi, flauta, klarinet i violinaMože biti slika sljedećeg: 13 ljudi i tekstMože biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba i gomila

Sudionici su izrazili oduševljenje i zahvalnost na po prvi put u Sarajevo organiziranom kulturnom događaju posvećenom Hrvatima Središnje Bosne.

Među nazočnima bio je veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, Ivan Sabolić, predstavnici diplomatskog zbora, te brojni dužnosnici sa svih razina vlasti u BiH.

 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page