Središnja Bosna

U subotu, 15. lipnja, od 11.00 do 18.00 sati, u Travniku će se održati peti po redu “Kids Hack Day”

today11.06.2024

Background
share close

U subotu, 15. lipnja, od 11.00 do 18.00 sati, u Travniku će se održati peti po redu “Kids Hack Day”, inovativni događaj koji organiziraju udruga “Mali programer” i Općina Travnik.

Kako su istakli organizatori, više od 40 timova mladih programera iz Travnika, ali i cijele Bosne i Hercegovine, sudjelovat će u uzbudljivoj utrci robota travničkom korzom kroz centar grada. Svaki će tim imati zadatak ukrasiti svog robota na način da predstavlja njihov grad ili poslati inspirativne poruke u svijet, a najbolji i najbrži bit će nagrađeni.

Naveli su i kako će se uz natjecanje, uz djecu školskog uzrasta, manifestaciji pridružiti više od 10 vrtića s predstavama koje prikazuju viziju budućnosti robota iz perspektive najmlađih.

Osnivač Mali programer Abdulah Fajkić istaknuo je da će posjetitelji imati priliku sudjelovati u radionicama koje će održati više od 10 izlagača STEM opreme među kojima su Lego, Connect Arena, Škola i škola, Didakta i drugi.

“Kids Hack Day” nije samo prilika za demonstraciju tehničkih vještina, već i za promicanje timskog rada, kreativnosti i zajedništva. Naša motivacija leži u želji da djeci pružimo platformu na kojoj mogu istraživati ​​svoje interese, razvijati se i pripremati za budućnost koja je sve više isprepletena s tehnologijom“, rekao je Fajkić, dodavši kako se očekuje sudjelovanje više od 1000 djece.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović istaknuo je važnost podrške Općine ovoj manifestaciji, te naglasio da je jedan od ciljeva organizacije Kids Hack Daya probuditi radoznalost i inovativnost kod djece te im ukazati na važnost učenja. i zajednički rad te da ih se potiče na ustrajnost u svojim idejama i vizijama.

“Kids Hack Day” predstavlja priliku za promociju informacijskih tehnologija, STEM modela učenja i praktične primjene robotike u obrazovanju djece, stoga će, kako su naveli, Travnik u subotu biti epicentar inovacija i obrazovanja mladih generacija.

 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page