AD

Bosna i Hercegovina

U tijeku su pretresi u Sarajevu: Uhićeni Dženis Kadrić i Alem Hodović osumnjičeni za pranje novca

today7.02.2024

Background
share close

Službenici MUP-a KS su, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Sky Team-a Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva proveli aktivnosti lišenja slobode dvojice osumnjičenih, kao i pretrage prostorija pravne osobe-poduzeća.

“Osumnjičeni Dženis Kadrić, rođen 1989. godine u Sarajevu, bivši uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović, rođen 1983. godine u Priboju, lišeni su slobode, a pravna osoba-poduzeće ES TECH doo Sarajevo lišeni su slobode. se traga ”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Radnje se provode u okviru predmeta kodnog naziva Consigliere s dokazima iz aplikacija Sky i Anom, a protiv osumnjičenih se vodi istraga za organizirani kriminal, povezan s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranje novca. , odnosno uvođenje većeg iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovni platni promet u Bosni i Hercegovini, kupnjom pokretnina i nekretnina.

Nakon provedenih aktivnosti, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u istrazi.

Hodović i Kadrić ranije su se povezivali sa šefom narkokartela “Tito i Dino”. Naime. Kadrić je važio za tjelohranitelja šefa narkokartela Edina Gačanina Tita.

Kadrića je ranije potraživalo Tužiteljstvo KS zbog prijave za nasilničko ponašanje. On je nedavno priveden po dolasku u Sarajevo i uzeta mu je izjava.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page