Regija

Ubojica dva sata opisivao kako je ubio malenu Danku, tijelo još nije pronađeno

today8.04.2024

Background
share close

Zoran Šašić, zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, rekao je da će potraga za tijelom Danke Ilić (2) iz Bora, koja je prije više od deset dana ubijena, biti nastavljena dok se tijelo djevojčice ne pronađe.

Šašić je također naveo da se pretres vrši na više lokacija i da je za sada ovo djelo okvalificirano kao teško ubojstvo počinjeno na svirep način.

Rekao je da za sada postoje tri lokacije gdje se vrši pretraživanje, ali i da postoji problem s jednim od osumnjičenih za Dankino ubojstvo, jer je za sada odlučio da se brani šutnjom.

– Različite informacije su kružile kroz javnost. Mnogo građana je dostavljalo informacije o viđenju djeteta, ali ni jedan od pravaca potrage nije ometao druge pravce potrage. Imamo tri lokacije gdje vršimo pretraživanje. Osumnjičeni su priznali krivično djelo, i detaljno opisali krivično djelo. Tijekom saslušanja je jedna osoba više od dva sata opisivala izvršenje krivičnog djela, dok je druga, nakon što je počeo s priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučila braniti se šutnjom – kaže Šašić.

On je istakao i da bi pronalazak tijela Danke Ilić mogao donijeti i nove dokaze o uhićenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza.

– Razdaljina je oko 20 metara od mjesta gdje je Danka izašla do mjesta gdje su je udarili. Majka i otac su surađivali s policijom sve vrijeme – rekao je Zoran Šašić gostujući na “Happy TV”.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhićeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uvečer, a jučer im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiteljem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom.

Policija je u međuvremenu uhitila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premijesti tijelo ubijene djevojčice. Oni bi danas trebalo biti saslušani.

Dejan Dragijević jučer je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za tijelom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno./HMS/

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page