Hrvatska

Uhitili su vlasnika psa koji je izgrizao djecu u Vrapču

today24.09.2022

Background
share close

Vlasnik psa koji je izgrizao dvoje djece u Vrapču je uhićen. Djeca su bila u Klaićevoj i lakše su ozlijeđena. Policija je objavila kako je vlasnika psa, muškarca (36), kazneno prijavila

Pas je u petak ujutro napao djecu u Vrapču. Na snimci nadzorne kamere se vidi kako pas prvo napada djevojčicu, a potom i njezinog brata kojeg grize po tijelu i nogama. Nakon nekoliko sekundi dotrčavaju odrasli koji tjeraju psa u tipu belgijskog ovčara.

Policija je sad objavila detalje.

– Jučer, 23. rujna oko 7.50 sati u Susedgradu u Vrapčanskoj ulici, pas u vlasništvu 36-godišnjaka bez nadzora je izišao na ulicu te napao i ugrizao dva djeteta. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a ozlijede su zasad okvalificirane kao lakše. Osumnjičeni vlasnik psa je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Pas je oduzet vlasniku zbog provođenja postupka promatranja.

– Ma on je samo zaigran.

U šoku sam, shvatite – kratko nam je rekao otac napadnute djece. Čitatelji koji su nam javili za incident kažu kako je ranije bilo problema s tim psom koji je, kako tvrde, već napadao ljude i druge pse. Kažu kako često luta bez nadzora i da su nekoliko puta to rekli vlasniku koji ih je ignorirao. Kad je policija došla pred dvorište vlasnika, on nam je dobacio:

– Ma on je samo zaigran.

Ranije nam je svjedok ‘zaigranog psa’ opisao napad na djecu.

Dječak je ležao u krvi

– Išao sam ostaviti dijete i došao možda par sekundi nakon napada. Bila je hrpa ljudi, ispred pekare nasred ceste su ležali majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekaru i odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava i primio se za prsa i rekao da ga bole prsa. Vidio sam da mu je desna strana majice poderana, kraj njih je bila i curica. Čuo sam u pekari da je i nju napao pas, ali u tom šoku nisam vidio u kakvom je stanju. Sjeo sam u auto i otišao vidjeti gdje je pas, krenuo je od škole prema doma valjda, još je stajao na cesti. Zvao sam policiju i odmah im sve javio, mogao je napasti još nekoga… – ispričao nam je.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page