Svijet

Uskoro kreću nepopularne promjene: Netflix otkrio kada uvodi reklame

today24.10.2022

Background
share close

NAKON što su direktori Netflixa godinama odbijali ideju uvođenja reklama ovaj popularni streaming servis sljedeći mjesec uvodi svoju prvu jeftiniju opciju s oglasima.

Netflix Basic With Ads lansirat će se u SAD-u 3. studenoga u 9 ujutro po pacifičkom vremenu, po cijeni od 6.99 dolara mjesečno, objavila je tvrtka. Jeftinija opcija bit će dostupna u 12 zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Koreji, Meksiku, Španjolskoj, UK-u i SAD-u. Prvo će se pokrenuti u Kanadi i Meksiku 1. studenog.

Basic With Ads bit će 3 dolara jeftiniji od Netflixovog Basic plana koji trenutačno u SAD-u stoji 9.99 dolara mjesečno te pruža mogućnost gledanja na jednom uređaju u isto vrijeme.

Prethodno, Basic plan nije podržavao HD, ali pokretanjem opcije s oglasima Netflix će pružiti kvalitetu videa do 720p HD i za osnovni paket s oglasima i za paket bez oglasa. Opcija podržana oglasima neće uključivati ​​Netflixov potpuni katalog sadržaja koji je tvrtka prethodno otkrila.

Oko 5 do 10 posto naslova neće biti dostupno na Netflix Basic With Ads

“Ograničen broj filmova i TV emisija neće biti dostupan zbog ograničenja s licenciranjem, a mi ćemo raditi na smanjenju toga tijekom vremena. Ovisno o zemlji, oko 5 do 10 posto naslova neće biti dostupno na Netflix Basic With Ads”, rekao je novinarima glavni operativni direktor Netflixa Greg Peters.

Osim toga, korisnici opcije s oglasima neće imati mogućnost preuzimanja videa. Upitan o riziku da članovi Netflixa prijeđu sa skupljih opcija na pretplatu bez reklama, Peters je rekao da Netflix očekuje da ukupni prihod od opcije s reklamama bude “neutralan do pozitivan” u usporedbi s osnovnim planom bez reklama.

“Iz naše perspektive, ne pokušavamo usmjeriti ljude na jedan ili drugi plan”, rekao je. Prilikom pokretanja oglasi će trajati 15 ili 30 sekundi (i 20 sekundi u Španjolskoj) te će se prikazivati ​​prije i tijekom TV emisija i filmova.

Netflixov plan s oglasima sadržavat će u prosjeku 4 do 5 minuta oglasa po satu, otprilike u skladu s brojem oglasa Peacocka i Disneyja+ s oglasima. Nova izdanja filmova uključivat će samo oglase prije prikazivanja kako bi se “očuvalo kinematografsko iskustvo”, rekao je Peters.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page