Bosna i Hercegovina

Uskoro vlakom do Zagreba, pogledajte koliko će koštati karta

today25.09.2022

Background
share close
Najavljeni međunarodni vlak na relaciji Sarajevo – Zagreb, ukoliko se dogovori promet istog, budući da se čeka odgovor Željeznica RS na inicijativu za sastanak koji su predložile Željeznice FBiH, počeo bi prometovati 11. prosinca ove godine.

Kazali su ovo za portal Radiosarajevo.ba iz Željeznica FBiH na upit kada bi mogla biti uspostavljena putnička linija Sarajevo – Zagreb -Sarajevo preko Banjaluke, a za koju je ranije bilo najava.

Prema trenutnoj tarifi, karta u jednom smjeru koštala bi 56,10 KM, a povratna  85,20 KM.

Ponovnom uspostavljanju ovog vlaka, prethodilo bi ponovno povezivanje Sarajeva i Banja Luke o čemu pregovaramo sa Upravom Željeznica RS, potvrđeno je.

Kada je u pitanju uspostavljanje sezonskog putničkog vlaka Sarajevo – Ploče – Sarajevo koji je prometovao u razdoblju od 01. srpnja do 11. rujna , on je u potpunosti opravdao očekivanja Željeznica FBiH.

Ovaj vlak je prometovao samo petkom, subotom i nedjeljom (ukupno 11 vikenda, odnosno, 33 dana) i za to vrijeme na spomenutoj relaciji prevezeno je 4.666 putnika. Cijena karte u jednom pravcu iznosila je 25 KM, a cijena povratne karte koja je vrijedila mjesec dana iznosila je 41,40 KM.

Zbog velikog zanimanja putnika u sastav vlaka na relaciji Sarajevo – Ploče redovno su bile uvrštene dvije Talgo garniture sa 472 mjesta za sjedenje. Iskazano zanimanje putnika za vožnju na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo najbolji je pokazatelj da bi ova linija i ubuduće trebala prometovati, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz ovog poduzeća.

Iznijeli su podatke kako su tijekom prvih osam mjeseci ove godine, Željeznice FBiH prevezle 239.000 putnika, što je za 150 posto više u odnosu na isto razdoblje 2021. godine i 5.352.490,24 tona robe, što je za 0,11 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page