Hrvatska

Vatreni zapalili svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata

today17.11.2023

Background
share close

Po povratku s večernjeg treninga, hrvatska nogometna reprezentacija zaustavila se kod Spomenika Domovini kako bi odala počast žrtvama Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga.

“Vatreni” su na rubnik uz Ulicu grada Vukovara u Zagrebu položili svijeće uoči predstojećeg Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se u subotu obilježava u Hrvatskoj. Istoga dana, reprezentaciju čeka ogled protiv Latvije u Rigi.

“Željeli smo ovom simboličnom gestom odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, kao i svim žrtvama Domovinskog rata. Zahvaljujući njima, i svim hrvatskim braniteljima, danas imamo priliku predstavljati svoju zemlju i svoj narod, na čemu smo im vječno zahvalni. Danas smo se pomolili za sve žrtve, a u subotu ćemo na Dan sjećanja i zbog njih predstavljati svoju domovinu najbolje kako znamo i možemo,” poručio je izbornik Zlatko Dalić.

poster
Uz izbornika Dalića, svijeće su zapalili članovi stručnog stožera te svi igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, kao i delegacija Saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.

U jutarnjim satima, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije, koju su činili predsjednik Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, trener reprezentacije Ivica Olić, dokapetan Domagoj Vida i predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovac, položila je vijenac i zapalila svijeće, najprije kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom i na masovnoj grobnici na Ovčari.

“Tuga i bol, ponos i zahvalnost, to su emocije koje čovjeka obuzmu kada dođe u Vukovar i prisjeti se žrtve koju su ovaj grad, kao i mnoga druga mjesta u Hrvatskoj, podnijeli u stvaranju naše domovine. Ponosni smo što je nogometna reprezentacija kroz svoje uspjehe predstavila cijelom svijetu jednu mladu, hrabru i talentiranu državu, no svjesni smo da nje ne bi bilo bez ljudi kojima ovih dana odajemo počast. Oni su, sa svim braniteljima, temelj naše države i svakog našeg uspjeha, te im na tome vječna hvala. Duboko se nadam i vjerujem da će naša reprezentacija u subotu, kada obilježavamo svoj najemotivniji državni praznik, dati cijelom narodu jedan dodatan razlog za ponos,” kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page