Auti

Velik broj Nijemaca kupuje cjelogodišnje gume: Sve veći interes i kod Hrvata

today17.04.2024

Background
share close

Prošle godine zabilježen je znatniji rast prodaje cjelogodišnjih guma u Njemačkoj. Naime, Savezna udruga guma i vulkanizerskih obrta (BRV) priopćila kako je prodaja cjelogodišnjih guma porasla za 11,6 posto u 2023.

Istraživanje koje je naručio proizvođač guma Michelin pokazuje da više od 60 posto Nijemaca nema ništa protiv prelaska na cjelogodišnje gume. Studija nije pokazala da postoji pravi jaz između sjevera i juga Njemačke kad je riječ o preferencijama između cjelogodišnjih i sezonskih guma, no primijećeno je da će vozači u saveznim državama, gdje su blaže zime, biti skloniji gumama za sva godišnja doba (71,7 posto).

Stanovnici njemačkih saveznih pokrajina gdje su zime oštrije bili su manje skloni gumama za sva godišnja doba. U Bavarskoj je 50,7 posto ispitanika bilo za cjelogodišnje gume, što je ipak znatno manje nego u nekim drugim saveznim državama, piše HAK.

Prošle godine zabilježen je znatniji rast prodaje cjelogodišnjih guma u Njemačkoj. Naime, Savezno udruženje vulkanizera (BRV) priopćilo je da je prodaja cjelogodišnjih guma porasla za 11,6 posto u 2023. godini.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page