Glazba

VIDEO: Dubioza kolektiv o nastupu u zagrebačkom tramvaju: Bilo je logično! Ni Taylor Swift nije odoljela Dubiozi kolektivu…

today25.04.2024

Background
share close

Kako su osnovali bend, ali i kako su došli na ideju o koncertu u zagrebačkom tramvaju, otkrili su u emisiji Špica članovi benda Dubioza kolektiv: Frano Jakubović i Vedran Mujagić.

Snimka nastupa iz tramvaja broj 12 vrlo brzo postala je viralna, a bosanskohercegovački bend otkrio nam je idejnu pozadinu te lijepe priče. Na nastupu su ugostili pjevačicu i harmonikašicu Stelu Rade.

– Prije dvije-tri godine rasprodali  smo sarajevsku žičaru u kojoj smo isto nastupili i onda je bilo logično da u Zagrebu napravimo nešto slično, rasprodali smo sve karte za tramvaj i uspjeli, rekli su članovi benda Dubioza kolektiv.

– Pošto je harmonika bitna, onda naš harmonikaš Fadil ide s nama, ali je sada bio spriječen pa smo se sjetili da kontaktiramo Stelu da nam pomogne u izvođenju istoimene skladbe, dodaju članovi benda Dubioze kolektiv.

Dečki su ispričali i kako je došlo do osnivanja benda.

– Dva benda su se raspala pa su krhotine od ta dva benda postale ovaj bend. Svi koji su ostali bez posla su se ujedinili u sindikat, zato se i zovemo Dubioza kolektiv. Htjeli smo još malo proširiti taj naziv, ali smo ostali na Dubiozi kolektiv, ističu članovi ove grupe.

– U počecima je bilo bolje nego sada. Imali smo manje obaveza. Bilo je bolje, ali raditi se mora. Krenuli smo s radom u travnju 2003. i već u svibnju 2003. su se počeli događati veliki uspjesi. To je globalno odmah eksplodiralo, dodali su.

 

Ni Taylor Swift nije odoljela Dubiozi kolektivu

Iako malo ljudi zna, poznata američka pjevačica podijelila je snimku upravo ovog bosanskohercegovačkog benda.

– Taylor Swift je u prosincu 2023. čula album i onda je na svojim društvenim mrežama to podijelila i onda smo krenuli nizati uspjehe i puniti tramvaje, ispričali su kroz smijeh.

Otkrili su i kako nikad ne bi snimili duet s Nikšom Bratošem jer im je idol i da bi bili posramljeni kraj njega što god bi radili.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page