Vijesti

Lidl se širi na tržište BiH, planira zaposliti dvije tisuće ljudi

today7.02.2023

Background
share close

Trgovački lanac Lidl proširit će svoje djelovanje i na Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su u utorak predstavnici te tvrtke tijekom susreta s bosanskohercegovačkim ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Iz sjedišta Ministarstva vanjske trgovine BiH potvrđeno je kako su predstavnici Lidla ministru Staši Košarcu obrazložili planove za uspostavu mreže trgovina u toj zemlji, a kao dokaz ozbiljnih namjera naveli su da ta tvrtka kod Sarajeva već počinje s pripremama za gradnju logističkog centra.

Izvršni direktor u Lidlu Dean Sunek i voditelj jednog od odjela Marjan Miković predstavili su “ambiciozni plan” po kojemu bi u narednih nekoliko godina ova tvrtka otvorila svoje prodavaonice u svim sredinama u BiH u kojima živi više od 30 tisuća stanovnika, navodi se u priopćenju.

Na taj način u BiH utvrtka jedno planira zaposliti oko dvije tisuće osoba te osigurati zastupljenost bosanksohercegovačkih proizvoda u svom prodajnom asortimanu.

U BiH trenutačno od svih inozemnih trgovinskih lanaca značajniji tržišni udio imaju samo Konzum i Mercator, dok je Lidl prvi lanac s europskog tržišta koji je pokazao zanimanje za poslovati u Bosni i Hercegovini.

Izvor:rtvhb.com

Written by: redakcija


Previous post

Informacije

Sazvana 156. sjednica Vlade ŽSB

156. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna sazvana je za četvrtak, 9. veljače 2023. godine u 9.00 sati. DNEVNI RED: 1. Zapisnik sa 155. sjednice Vlade Županije – tajnik Vlade2. Prijedlog godišnjeg plana i programa održavanja regionalnih puteva na području ŽSB za 2023. godinu – Županijsko ravnateljstvo za puteve3. Prijedlog godišnjeg plana i programa projektiranja, rekonstrukcije i sanacije regionalnih puteva na području ŽSB za 2023. godinu – Županijsko ravnateljstvo za ceste4. […]

today7.02.2023


0%
You cannot copy content of this page