Vijesti

S.Koreja tvrdi da je 800.000 građana potpisalo da bi ratovalo protiv SAD-a

today18.03.2023

Background
share close

Sjeverna Koreja tvrdi da se oko 800.000 njezinih građana dobrovoljno prijavilo u vojsku kako bi se borili protiv SAD-a, objavio je u petak državni list.

Samo u petak je oko 800.000 studenata i radnika izrazilo želju da se prijave u vojsku radi obrane od SAD-a, piše list Rodong Sinmun.

Ta je objava uslijedila nakon što je Sjeverna Koreja u četvrtak lansirala interkontinentalnu balističku raketu Hwasong-17 kao odgovor na vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje.

Sjevernokorejske balističke rakete zabranjene su rezolucijama VIjeća sigurnosti UN-a i posljednje lansiranje osudile su vlade u Seoulu, Washingtonu i Tokiju.

Južnokorejski i američki vojnici su u ponedjeljak počeli 11-dnevne vježbe “Štit slobode 23” na razini neviđenoj od 2017.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un optužio je SAD i Južnu Koreju da vojnim vježbama povećava napetosti.

hrt.hr

Written by: redakcija


Previous post

Svijet

Izdan nalog za Putinovo uhićenje; Biden: Haški sud je poslao snažnu poruku

Međunarodni kazneni sud u Haagu izdao je uhidbeni nalog za ruskog vođu Vladimira Putina. Optužen je da je odgovoran za ratne zločine u Ukrajini - posebno za nezakonite deportacije djece. Rusija nije potpisnica Rimskog statuta ovog suda, baš kao ni SAD, pa je ni ne obvezuje. Ali Putin od danas više ne može putovati u 122 zemlje svijeta bez rizika od uhićenja. Riječ je o cijeloj Europi, Australiji i obje […]

today18.03.2023


0%
You cannot copy content of this page