Središnja Bosna

Vlada Kantona Središnja Bosna usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima KSB

today10.05.2024

Background
share close

Vlada Kantona Središnja Bosna (KSB) usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima KSB, te Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika.

Te izmjene, ocijenio je kantonalni premijer Tahir Lendo, trebale bi znatno unaprijediti rad policije.

“Naše ministarstvo unutarnjih poslova prati trendove i sve nedostatke u zakonskim rješenjima usklađuju s procedurama. U zadnje vrijeme se događaju razne stvari, mislim da su dobro postupili i sad imamo zakonsku osnova za postupanje i donošenje mjera. MUP je na vrijeme reagirao. Imamo jedan od MUP-ova koji, inače, ima trend stalnog usuglašavanja zakonskih procedura i mislim da je to dobro. Usuglasili smo i pravilnik i određena uputstva sa zakonom i oni idu u daljnju proceduru”, kazao je Lendo.

Ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović kazao je da se najznačajnije promjene odnose na napredovanje u službi i disciplinske mjera za policajce.

“Uskladili smo sustav vrednovanja s bolonjskim procesom, propisali smo detaljnije disciplinske mjere za policajce, a treća promjena odnosi se na bolju protočnost naših kadrova kroz činove”, rekao je Vidović.

 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page