Svijet

Vojni analitičar Akrap: Rusija očajnički želi pregovore, sankcije djeluju

today6.10.2022

Background
share close

Rusija očajnički želi mirovne pregovore oko rata u Ukrajini, rekao je vojni analitičar Gordan Akrap jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4, poručivši da sankcije prema Rusiji djeluju.

Komentirajući nastavak ukrajinske protuofenzive i oslobađanje dijela teritorija, Akrap je rekao da je Ukrajina vrlo učinkovita, dok su ruske oružane snage u “vrlo slabom stanju”.

– Ukrajina je uspjela steći nadmoć u brojnim segmentima koji definiraju snagu neke države da vodi rat, dodao je.

Osvrćući se na mobilizaciju u Rusiji, Akrap je rekao da postoji niz pozadinskih informacija koji ukazuje na ozbiljne probleme unutar ruskih oružanih snaga, ali i ruskog društva uopće, za koje neki nisu bili svjesni. Naveo je da je ruski predsjednik Vladimir Putin donio pojašnjenje mobilizacijskih uputa, odobrivši i mobilizaciju studenata.

– Ne samo da ročnici obučavaju ročnike, nego se primjećuje i nedostatak zimske odjeće, zimske obuće, nedostatak organiziranih i sposobnih časnika i dočasnika koji će to organizirati i uvezati, nedostatak logistike, potpore koju će ti ljudi trebati imati. Prema tome, oni su već sada demoralizirani, demotivirani za ulazak u borbu, a Rusi ih šalju na dnevnoj traci, rekao je Akrap.

Ustvrdio je i da informacije o obuci i pogreškama u mobilizaciji i organizaciji pričuvnog sastava, koji se pretvara u aktivnu vojsku, pokazuju rast tenzija između ureda predsjednika i ministarstva obrane, na čijem je čelu Sergej Šojgu.

– Pitanje je koja je to razina povjerenja koja sada vlada između predsjednika Putina i ministra Šojgua, rekao je Akrap.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page