Zanimljivosti

Toyota i u prošloj godini najprodavanija

today30.01.2023

Background
share close

Toyota je danas priopćila da je tijekom prošle godine prodala 10,5 miliona vozila te da je time ostala najprodavaniji automobilski brend na svijetu.

Prodaja proizvođača Hino Motors i Daihatsu, koji su dio Toyotine grupacije, u 2022. je smanjena za 0,1 posto, dok je u ostatku svijeta prodato rekordnih 8,6 milijuna vozila, što je doprinijelo da se nadoknadi smanjenje broja prodatih vozila na domaćem, japanskom tržištu. Prodaja na domaćem tržištu je smanjena za 9,6 posto, tj. na 1,9 milijuna vozila.

Volkswagen je prošle godine bio drugi najprodavaniji automobilski brend na svijetu. Ranije ovaj mjesec je objavio da je imao najmanju prodaju u posljednjih 10 godina – tijekom prošle godine je prodao 8,3 milijuna vozila.

I Toyota i Volkswagen se suočavaju s poteškoćama u poslovanju. Međutim, japanski proizvođač je objavio da su velika potražnja u Aziji i povećanje proizvodnih kapaciteta u Aziji i sjevernoj Americi doprinijeli povećanju globalne proizvodnje za pet posto u 2022., prenosi agencija Reuters.

reuters

Written by: redakcija


Previous post

Bosna i Hercegovina

Kako je Bisera Turković spiskala proračunske novce na otvaranje praznih zgrada

Elmedin Konaković (Narod i pravda), novi ministar vanjskih poslova u četvrtak je preuzeo ovu poziciju od prethodnice Bisereu Turković (SDA). Kako je ukazao, odmah su na početku ustvrdili velike greške koje su rađene u ovom ministarstvu, a prije svega tiče se otvorenja konzulata u Rijeci i Novom Pazaru. On je kazao da u proračunu Ministarstva vanjskih poslova nema predviđenog novca za ova dva konzulata, kao ni uposlenika u sistematizaciji, te […]

today30.01.2023


0%
You cannot copy content of this page